Ustaya Soru Sor

Sorularınız aklınızda kalmasın! Bize tüm sorularınız iletin; en kısa sürede cevaplayalım.

Nasıl Yapılır Video

Çalışmalarımız ve işlemlerimizi Video galerimizde detaylı izleyerek inceleyebilirsiniz

Sık Sorulan Sorular

En çok merak edilen sorular ve problemler için burayı tıklayabilirsiniz

Kombi arıza ve çözümleri, evlerimizde ve iş yerlerimizde hem ısınma olarak kullandığımız hem de mutfaklarda ocaklarımızda kullandığımız kombiler zaman zaman arıza yapabilmektedir. Kombi arıza ve çözümlerinden bahsetmeden önce genel olarak yapılan kullanıcı hatalarından bahsetmekte yarar var. Kombinizin içindeki su ve basınç dengesi ayarlanmamış olabilir. Kombi üzerinde bulunan basınç göstergesi daima 1,5 bar seviyesinde olmalıdır. Daha aşağı düşerse kombinin altında bulunan küçük bir vana sayesinde kombinize su basabilirsiniz. Gaz vanası ve sigorta kapalı olabilir. Bunların yanı sıra kombinin yaz-kış anahtarı istenilen konumda olmayabilir. Tüm bu yukarıda saydığımız durumların kontrolünü yaptınız ve sorun halen devam ediyorsa, o zaman genellikle oluşan kombi arıza ve çözümlerine bir göz atalım.

Kombi Arızaları

Kombi arızaya geçmesinin nedenlerinin başında, periyodik bakımların zamanında yapılmaması gelmektedir. Periyodik olarak bakımın yapılmaması sonucu zamanla sistem elemanları aşınabilir ve tıkanıklıklar oluşabilir. Bunun önüne geçmenin en kolay çözümü, konusunda uzman bir teknik servisin çağrılarak gerekli bakımların zamanında yapılması gerekir. Bu sayede ortam ısısı sağlanmış olur ve paradan tasarruf edilmiş olur.

Kombi Arızası

Kombi arızası çeşitli sebeplere bağlı olarak oluşabilir. Baca sisteminden kaynaklı bir ateşleme problemi olabilir. Bununla birlikte kombide hava sirkülasyonunun sağlanamaması nedeniyle ateşleme sorunu yaşanabilir. Ayrıca, kombiler elektronik beyinler ile çalışırlar. Bu elektronik kartlarda meydana gelebilecek olan arızalar kombinin çalışmasına engel olabilir. Son olarak eve gelen voltajın düşük olması da kombinin arıza durumuna geçmesine neden olur.

Kombi Termostat Arızası Nasıl Anlaşılır?

Kombi içindeki aşırı ısınmayı ölçerek, kombiyi yüksek ısıda bloke eden parçanın adı termostattır. Termostat zamanla eskiyerek arıza yapar. Bunun haricinde arıza yapmasına etken bir sebep yoktur. Termostat arızalandığında kombinin marka ve modeline göre ekranında termostat hata kodu verir. Bazı kombilerde aşırı ısınma uyarısı verir. Bu gibi durumlarda termostat arızası olduğu anlaşılır. Limit termostat arızası oluştuğunda termostatın tamiri mümkün değildir. Bunun için konusunda uzman bir teknik servis tarafından termostatın değişiminin yapılması gerekir.

Kombi Çalışıyor Ama Isıtmıyor

Kombi çalışıyor ancak ısınmıyor ise bunun birkaç farklı nedeni olabilir. Kombiler doğalgaz ve elektrik ile çalışır. Elektrik olmadığı durumda kombi çalışmaz. Ancak doğalgazın kesik olduğu durumlarda kombi çalışıyor gibi gözükebilir. Bu gibi durumlarda gösterge panelinde doğalgaz ikaz lambası yanar. Buna dikkat etmek gerekir. Kalorifer sisteminin içinde bulunan suyun basıncı düştüğünde yine kombi çalışır ama ısıtmaz. Bu gibi durumlarda sistem içindeki basıncın yükseltilmesi gerekir. Ayrıca, kombi filtresinden dolayı, peteklerden kaynaklı sebeplerden dolayı ve kalorifer borularından kaynaklı nedenlerden dolayı ısıtma yapmıyor olabilir.

Kombi Çalışıyor Petekler Isınmıyor

Kombinin çalışmasına rağmen peteklerin ısınmaması sorunu birden fazla nedene bağlı olabilmektedir. Kombi çalışıyor petekleri ısınmıyor ise ilk düşünülecek şey kombi tesisatı içinde hava olduğudur. Bu gibi durumlar teknik konulardır ve mutlaka uzman bir servis tarafından çözülmelidir. Bunun en büyük sebebi suyun içinde bilinen oksijendir. Kombi ısınıp soğurken bu oksijen tesisat içinde hava yapabilir. Bunun tek çözümü teknik servisten destek almaktır.

Kombi Isıtmıyor

Kombi ısıtmıyor ise kendiniz cihaza müdahale etmemeniz gerekmektedir. Aksi taktirde farklı sorunlar da ortaya çıkabilmektedir. Kombinizde yaşanan arızalarda mutlaka uzman bir servisten yardım alınmalıdır. Kombi ısıtmıyor ise mutlaka kombi aksamlarından biri arıza yapmış demektir. Bu gibi arızalara mutlaka teknik personel müdahale etmelidir. Kombiniz ısıtmıyor ise peteklerin havasını alabilir ya da basınç düşük ise su takviyesi yaparak basıncı tamamlayabilirsiniz.

Kombiden Banyoya Sıcak Su Gelmiyor

Kombi açık olduğu halde suyu sıcak olarak vermemesinin birden fazla nedeni olabilir. Bu gibi durumlarda ön kontroller yapılmalıdır. Kombinin gücünün az olması ve kışın suyu yeteri kadar ısıtamaması sıcak su vermemesine neden olabilir. Bununla birlikte üç yollu vanalarda sorun olabilir, eşanjörde kireçlenme olabilir, kombideki su basıncının eksik olmasından kaynaklı olabilir. Ayrıca kombi çalışmıyorsa anahtardan arıza olabilir. Kombi çalıştığı halde sıcak su gelmiyor ve arıza kodu verdiyse, arıza koduna göre işlem yapılır.

Kombi Banyo Suyunu Isıtmıyor

Banyoda yaşanan sıcak su gelmemesi sorunu genellikle kombinin düzgün çalışmamasından kaynaklı olabilir. Bu gibi durumlarda kombi sıcak su basıncı kontrol edilmelidir. Basınç yeterli seviyede olmayabilir. Eğer basınç yeterli seviyede ise sorun farklı bir sebepten gerçekleşmiş olabilir. Basınç yeterli seviyede ve banyodaki musluk hariç diğer musluklardan sıcak su geliyor ise sorun banyo bataryasından kaynaklı olabilir. Bu gibi durumlarda banyo bataryasının değiştirilmesi gerekir. Bunun dışında kombi içindeki çeşitli parçalarda meydana gelen arızalardan dolayı kombi düzgün çalışmayabilir ve sıcak su üretmiyor olabilir.

Kombi Sıcak Su Veriyor Ama Petekler Isınmıyor

Sıklıkla karşılaşılan bir durum olan kombi sıcak su veriyor ama petekler ısınmıyor sorununa yönelik birçok farklı durum mevcuttur. Bu gibi durumlarda sistemin içinde hava olabilir. Bu havanın alınması gerekir. Bir diğer sebep ise kombiye gelen elektriğin dengesiz gelmesidir. Bu durumda ise fişini çıkarıp ters çevirerek takılması gerekir. Pompa arızalanmış olabilir. Bunun yanı sıra kombi suyu ısıtmadan kapanıyor ise sorun bacadan kaynaklı olabilir. Suyu peteklere ve musluklara gönderen parçanın arızalanmış olması sonucu peteklere su gönderilemez. Son olarak üç yollu vananın arızalanmış olmasıdır.

Kombi Petekleri Isıtmıyor

Kombi petekleri ısıtmıyor ise bu tesisat sistemi ile ilgili bir durumdur. Bu durum genellikle yılda bir kez kombi bakımının, iki yılda bir kez de tesisat bakımının yapılmadığı durumlarda ortaya çıkar. Bu gibi durumlarda evde kendi başınıza yapabileceğiniz çözümler bulunmaktadır. Ancak, bunlar yeterli kalmayabilir. Bu gibi durumlarda profesyonel bir firmadan destek alınması gerekir. Pompadan kaynaklı sebeplerden olabilir, peteklerde hava olabilir. Peteklerin içinde tıkanıklık olabilir. Tesisat sistemindeki borularda tıkanıklık olabilir. Kombi basıncı düşük olabilir ve kombi içinde kireçlenme olabilir. Bu gibi durumlarda deneyimli bir teknik servisten yardım alınmalıdır.

Kombi Suyu Isıtıyor Petekleri Isıtmıyor

Bu gibi durumlar genellikle peteklerin kirli olmasından dolayı kaynaklanmaktadır. Bu gibi sorunların temelinde petek ve kombi bakımı ve temizliği gelmektedir. Periyodik olarak yapılan bakımlar sonucu bu durumla karşılaşmak düşük bir ihtimaldir. Sadece kombi bakımını yaptırmak yeterli olmaz. Bu nedenle petek temizliği ve bakımı da yaptırılması gerekir. Peteklerin içindeki su kireçlenmeye ve içindeki tortu ve çamurların etkisi ile tıkanmaya başlar. Petek kanallarının tıkanması sonucu kombi suyu ısıtsa bile petekler ısınmaz.

Kombi Musluk Suyunu Isıtıyor Petekleri Isıtmıyor

Kombi cihazları yazlık konuma alındığında çok fazla kullanılmazlar. Bu durumda kombi içindeki parçalar ve peteklerin içindeki su uzun süre çalışmama nedeniyle bakıma ihtiyaç duyar. Pompa motoru uzun süre çalışmayınca sıkışır ve suyu devirdaim yapamaz. Ayrıca petek filtresi, çamurlu ve paslı su nedeniyle tıkanır. Bu sayede su gerektiği gibi akış yapamaz ve kombi üzerinde bulunan eşanjör içinde bulunan su aşırı kaynar. Buna bağlı olarak aşırı ısınma sonucu limit termostat alevlenmeyi keser. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için kışa girerken kombinizi kışlık konuma almalı ve mutlaka teknik bir servisten kombi ve petek bakımı için destek alınmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Su Kaçağı Tespiti

Petek Temizleme

Kombi Bakımı & Tamir

Tıkanıklık Açma