Ustaya Soru Sor

Sorularınız aklınızda kalmasın! Bize tüm sorularınız iletin; en kısa sürede cevaplayalım.

Nasıl Yapılır Video

Çalışmalarımız ve işlemlerimizi Video galerimizde detaylı izleyerek inceleyebilirsiniz

Sık Sorulan Sorular

En çok merak edilen sorular ve problemler için burayı tıklayabilirsiniz

Rate this post

Su Borusu Deliği Nasıl Kapatılır? Yaşam alanlarımızda sürekli kullandığımız su tesisat borularında bazen sorunlar yaşanmaktadır. Bu sorunlar bazen hata ile bazen de bir tamirat sonrasında ortaya çıkabilir. Bununla birlikte bazen de hiçbir neden yokken su borusu patlayabilir. Su borusu deliği nasıl kapatılır, sorusu sürekli araştırılan bir konudur. Bunun için bazı önemleler alınmalı ve en kısa sürede bir cihazlı tesisatçı çağırılmalıdır.

Su Borusu Deliği Nasıl Kapatılır?

Su borusu delinmesi bazen herhangi bir neden olmadan kendiliğinden de oluşabilir. Özellikle eski binaların tesisatları demir ve galvaniz borulardan oluşmaktadır. Bu borularda patlak olması sık yaşanan sorunlardandır. Bunun sebebi zamanla bu tip borularda oluşan korozyon, aşınma, çürüme ya da kireçlenme gibi sebepler olabilir.

Plastik su borularında ise kırılmalardan dolayı su borusu patlakları oluşabilir. Kırık olan bu borudan su sızıntısı meydana gelir. Plastik borularda oluşan patlaklar genellikle alınan darbeler sonucu ya da matkap gibi delici bir aletin boruya zarar vermesi ile oluşur. Plastik borulardaki su sızıntıları ile demir borulardaki su sızıntıları farklı özellikler taşırlar.

Delinen Plastik Borusu Evde Nasıl Tamir Edilir?

Evde Plastik boru tamiri nasıl yapılır? Öncelikle bu işlemler geçici çözüm olacağını unutmayınız.

  1. Şebeke vanasını kapatın
  2. Leyim makinesi ve bir parça boru hazırlayın
  3. Levye makinesini ısıtıp delik olan kısımı biraz yumuşayana kadar ısıtın sonra parça boruyu eriterek delik olan yeri doldurun
  4. Tamir bandı su sızıntısına dayanıklı tamir bantları kulanın
  5. Delik olan kısıma bir miktar kabartma tozu dökün üzerine Japon yapıştırıcı damlatın

Su Borusu Delindi Ne Yapmak Gerekir?

Su borusu delindiğinde ilk yapılması gereken su vanasının kapatılması gerekir. Su borularındaki patlaklar çeşitli sebeplere bağlı olarak oluşabilir. Evde yapılan tadilatlarda, duşa kabin montajı sırasında, dolap montajı sırasında matkabın fayans arkasındaki su borusunu delmesi sonucu oluşabilir. Bu gibi durumlarda duvardan fışkıran suya engel olmak oldukça güçtür. Bunun için tesisatçı çağırmak gerekir. Tesisatçı gelene kadar yapılacak en doğru hareket vananın kapatılmasıdır.

Bazen de su patlağı gizli olur ve borunun patladığını ancak alt kat komşunuzun sizi uyarması ile anlayabilirsiniz. Bu durumda alt kat komşunuzun tavanında rutubetlenme ve su sızıntısı olabilir. Su Borusu Deliği Nasıl Kapatılır? Bu gibi durumlarda evde su sızıntısının olduğu yeri gözle tespit etmek zordur. Bunun için cihazlı su tesisatçısı çağırmanız gerekir. Bu firmalara kırmadan teknolojik cihazlarla evinizdeki su sızıntısının yerini noktasal olarak tespit edebilirler.

Su Kaçağı Tamiri Nasıl Yapılır?

Su kaçağı tamiri için çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Cihazlı su tesisatçı evinize geldiğinde su kaçağının yerini noktasal olarak tespit ederler ve kırmadan su kaçağı tamir kimyasalı ile borunun onarımını gerçekleştirirler. Su kaçağı kimyasalı sızıntı şeklindeki su kaçaklarında kullanılırsa daha etkili olur. Su Borusu Deliği Nasıl Kapatılır? Bu kimyasal su borusuna gönderilir ve kimyasal hava ile etkileşime geçtiği anda kristalleşerek deliği kapatır.

Bunun yanı sıra daha büyük kapsamlı patlaklarda ise dışarıdan onarım yapılır. Bunun için akustik dinleme cihazı ile yer tespiti yapıldıkta sonra sadece bir iki fayans kırılarak patlak olan su borusu yenisi ile değiştirilir. Su Borusu Deliği Nasıl Kapatılır? Bunun için mutlaka profesyonel cihazlı su tesisatçısından destek almalısınız.

Plastik Su Borusu Neden Patlar?

Demir ve galvaniz borular zamanla korozyona uğrayabilir, çürüyebilir ve kireçlenebilir. Su Borusu Deliği Nasıl Kapatılır? Bu sebeplerle patlayabilir. Ancak plastik su borusunun patlamasının çeşitli nedenleri bulunmaktadır.

  • Plastik su borusu döşenirken borunun doğru kesilmemiş olması,
  • Testereyle kesilen plastik su borusunun ucundaki çapakların temizlenmemiş olması,
  • Plastik su borusu kaynak yapılırken makinenin çok ısıtılmış olması sonucu borunun erimesi ve kavrulması,
  • Plastik su borusunun kaynak yapılması sırasında makinenin fazla ısıtılmamış olması sonucu iki boru tam kaynayamaz ve tek parça haline gelemez bu durumda aradaki boşluktan su kaçağı olabilir.
  • Plastik borular kaynak yapılırken ortamın tozlu ve pis olması ve boruların ıslak olması sonucu tam kaynama olmaz ve su kaçağı yapabilir.
  • Evde yapılan tadilatlar neticesinde plastik boruya dışarıdan müdahale edilmiş olabilir.

Su Kaçağı Tespiti

Petek Temizleme

Kombi Bakımı & Tamir

Tıkanıklık Açma